Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Produsele naturale preparate acasă le pot înlocui pe cele de igienă şi îngrijire a pielii găsite în comerţ

Produsele de igienă şi îngrijire a pielii pot fi înlocuite cu produse naturale preparate acasă. De la săpun la deodorat sau balsam de buze, toate se pot face, de fiecare, din uleiuri, plante sau esenţe naturale. O tânără din Chişinău face deja acest lucru şi nu cumpăra nici măcar detergentul pentru vase.

În doar 15 minute, Zina Marian ne-a demonstrat cum se prepară un exfoliat sută la sută din ingredientele naturale. A folosit câteva tipuri de ulei, sare de mare,  bicarbonat de sodiu şi esenţe.

„Mixul din uleiuri vegetale care este gata şi o să-l turnam aici. Adaugam si mixul acestea. Se umizeşte pielea feţei, corpului şi masează două trei minute cu mişcări circulare”, a spus Zina Marian.

Zina împreună cu familia ei a renunţat de câţiva ani la produsele din comerţ. Unele cosmetice sunt scumpe sau nu au efectele dorite. Aşa a decis să-şi prepare acasă tot ce are nevoie.

„ Eu în baie nu am decât săpun, ulei vegetal pentru demachiere, scrab care-l folosesc , două ori pe săptămână şi untişorul pentru hrănire. Utilizez săpun pentru păr. De început mi*a trebuit să mă pregătesc căci este o perioada de adaptare”, a spus Zina Marian.

Încetul cu încetul a început să descopere pasiunea pentru aceste produse naturale. În fiecare zi, la bucătărie, experimentează, testează şi încearcă să extindă gama de produse. Ultimul produs creat este un antiperspirant.

„L-am scos de curând pentru toată lumea dar eu îl utilizez de doi ani, ca deodorant, şi mai este şi săpunul pentru bucătărie este un produs nou pe care l-am făcut la cereea care tind să utilizeze cât mai multe deşeuri. Este cu muştar şi bicarbonat, un pic uleiuri esenţiale”, a precizat Zina Marian.

Pentru că nu utilizează conservanţii, produsele ei îşi păstrează proprietăţile până la un an.

„Toate produsele le adăptez după mine, sau care cred că ar prinde cuiva, la public.O bilă pentru baie în comerţ e de două ori mai scumpă decât cele care le fac eu, pentru că eu nu tind să fac ceva comercial, stiu cat investesc pentru materiale şi stiu cat investesc pentru munca mea””, a declarat Zina Marian.

Pentru că-i place ceea ce face şi vrea să pună în aplicare şi noi idei, Zina Marian speră ca pasiunea ei să se transforme, cu timpul, într-o afacere.

 
Similare
RECOMANDĂRI