MAEIE a oferit detalii privind starea cetăţenilor moldoveni care se află pe vasul acostat în Japonia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

MAEIE a oferit detalii privind starea cetăţenilor moldoveni care se află pe vasul acostat în Japonia

Ministerul Afacerilor Externe şi Integrării Europene a informat vineri că, aşa cum a anunţat anterior, pe vasul de croazieră ”Diamond Princess” acostat în Japonia se află în prezent trei cetăţeni moldoveni, membri ai echipajului, doi dintre care deţin şi cetăţenie română.

Starea cetăţenilor moldoveni este una bună şi aceştia nu prezintă semne de boală. Ei continuă să respecte regulile şi recomandările responsabililor de regimul de carantină. Urmare unor teste aleatorii, la data de 20 februarie, membrii echipajului au fost testaţi repetat, rezultatele probelor biologice prelevate urmând să fie anunţate în decursul a 2-3 zile.

Întregul proces al carantinei şi testelor medicale de pe navă este desfăşurat în strictă conformitate cu regulamentele Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii şi legislaţia niponă.

Autorităţile din Japonia şi companiile prestatoare de servicii de pe vasul de croazieră nu au luat o decizie finală privind debarcarea tuturor membrilor echipajului, în acest sens în urma obţinerii rezultatelor analizelor şi a consultărilor individuale urmează a fi decisă evacuarea de pe vas sau prelungirea termenului de carantină.

Misiunea Republicii Moldova de la Tokyo este în contact permanent cu cei trei cetăţeni moldoveni şi anunţă că în cazuri de urgenţă, cetăţenii ţării noastre aflaţi în Japonia pot contacta misiunea diplomatică la numărul +810 80 8850 7372. 

Similare
RECOMANDĂRI