Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Opoziţia şi guvernarea privesc diferit confirmarea rezultatului alegerilor de anul trecut din Chişinău

Decizia de ieri a Curţii de Apel Chişinău, prin care Andrei Năstase a devenit primar legitim al municipiului Chişnău, demonstrează că sistemul judecătoresc din Republica Moldova este într-o situaţie dezastruoasă. Declaraţia aparţine premierului Maia Sandu, care califică drept aberantă decizia de anul trecut a instanţei de judecată care a invalidat rezultatele scrutinului. De cealaltă parte, opoziţia califică decizia de ieri a Curţii de Apel drept una politică, menită să-i crească popularitatea lui Năstase în preajma scrutinului electoral din 20 octombrie.

Curtea de Apel Chişinău a validat ieri mandatul de primar al Chişinăului, obţinut de Năstase în urma alegerilor din 2018.
 
În timp ce premierul vorbeşte despre necesitatea curăţării sistemului judecătoresc, opoziţia parlamentară spune că, de fapt, actuala guvernare şi-ar fi subordonat definitiv justiţia.

Contracandidatul lui Andrei Năstase şi-a exprimat speranţa că decizia Curţii de Apel este una bazată strict pe litera legii.
 
După decizia Curţii de Apel Chişinău Andrei Năstase ar urma să fie edil de Chişinău, până la validarea mandatului următorului primar general. Întrucât Năstase este deja înregistrat în cursa pentru şefia municipalităţii, acesta ar urma să se suspende din funcţia de primar general pentru a-şi continua campania electorală.
Similare
RECOMANDĂRI