ZdG: Ieri a avut loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul omorului de la Atrium. Când ar putea fi pronunţată o sentinţă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

ZdG: Ieri a avut loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul omorului de la Atrium. Când ar putea fi pronunţată o sentinţă

Ieri, 5 august, a avut loc o nouă şedinţă de judecată în dosarul omorului de la Atrium, în cadrul căruia pe banca acuzaţilor figurează sportivii K-1 Aurel Ignat şi Mhai Pîrgaru. Dosarul de află pe masa judecătorilor din iulie 2018.

Procurora, în gestiunea căreia se află dosarul, Angela Pleşca, precizează pentru ZdG că instanţa a finalizat audierea celor 13 martori ai acuzării, respectiv, în şedinţele următoare urmează a fi audiaţi trei martori ai apărării.

„Am făcut cunoştinţă cu materialele cauzei, am vizionat înregistrările video şi după urmează audierea inculptaţilor şi susţinerile verbale”, a declarat pentru ZdG procurora Angela Pleşca, care a precizat că unicele probe video din dosar sunt cele apărute în spaţiul public la scurt timp după producerea tragediei.

Potrivit procurorei, cauza se află pe masa Judecătoriei Chişinău mai bine de un an, fără a avea o finalitate pe motiv că există un număr mare de martori, iar audierea fiecăruia dintre aceştia durează câte 2-3 ore.

Acuzatoarea susţine că următoarea şedinţă pe dosar este programată pentru 25 septembrie, până atunci judecătorii fiin d în concediu. Angela Pleşca estimează că până la mijlocul lunii octombrie ar putea avea loc susţinerile verbale şi, respectiv, pronunţată o sentinţă.

Angela Pleşca susţine că cei doi inculpaţi, aflaţi pe banca acuzaţilor, Aurel Ignat şi Mihai Pîrgaru, care din mai curent au fost eliberaţi din arest la domiciliu, se prezintă la fiecare şedinţă de judecată şi nu se eschivează fiind citaţi de instanţă. Aceştia nu recunosc învinuirile care le sunt aduse.

Cel de-al treilea învinuit în cazul omorului de la Atrium, Eugeniu Deleu, se află în căutare internaţională.

Amintim că bătaia de la Discoteca Edgo a avut loc în noaptea de 18 spre 19 mai 2018. În urma altercaţiei, au fost transportaţi la Spitalul de Urgenţă Aurel Ignat, cu o plagă la cap, şi Sergiu Bejenari, care a decedat peste şaze zile din cauza loviturilor. Fetele care îl însoţeau la discotecă, l-au învinuit public pe Ignat de comiterea crimei.

Aurel Ignat şi Mihai Pârgaru s-au predat benevol după ce presa a anunţat despre decesul lui Bejenari, iar Eugen Deliu, fiul unor afacerişti din Chişinău, a dispărut, fiind dat în urmărire generală. Pârgaru şi Ignat au stat 6 şi respectiv 7 luni în arest preventiv, apoi transferaţi în arest la domiciliu.

Similare
RECOMANDĂRI