VIDEO. Fostul vice-preşedinte al CSJ nu permite procurorilor să-i evalueze casa. Anchetatorii încearcă de câteva zile să intre în curtea lui Sternioală
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO. Fostul vice-preşedinte al CSJ nu permite procurorilor să-i evalueze casa. Anchetatorii încearcă de câteva zile să intre în curtea lui Sternioală

Procurorii anticorupţie au încercat sâmbătă pentru a doua oară să pătrundă în gospodăria fostului vice-preşedinte al Curţii Supreme de Justiţie pentru a evalua imobilul, însă nici de această dată nu au putut să-şi ducă misiunea până la capăt. Fostul magistrat, învinuit într-un dosar penal pentru spălare de bani, nu le-a permis oamenilor legii accesul în curtea sa.

Procurorul pe caz, Roman Statnîi, însoţit de experţi, a venit sâmbătă la prima oră la adresa unde locuieşte fostul magistrat. Oleg Sternioală, însoţit de naşul său de cununie, avocatul Iurie Tabarcea, i-a întâmpinat pe reprezentanţii procuraturii în stradă. Fostul magistrat, care părea a fi bine dispus, a semnat pe un act, acelaşi lucru făcându-l şi avocatul. Apoi procurorul Statnîi şi echipa sa au făcut cale întoarsă, scrie portalul Anticorupţie.

Amintim că acum două zile, Oleg Sternioală a refuzat, la fel, accesul procurorilor în gospodăria sa. Ordonanţa privind evaluarea imobilului fostului judecător a fost emisă de Procuratura Anticorupţie la 28 decembrie 2019, Oleg Sternioală fiind invitat în aceeaşi zi pentru a-i fi adusă la cunoştinţă.

Precizăm că Oleg Sternioală a raportat în declaraţia de avere şi interese personale că îmobilul în care locuieşte are suprafaţa de 120 de metri pătraţi, costă 1,116 milioane de lei şi că a primit-o moştenire în decembrie 2016.

Casa în care locuieşte judecătorul Sternioală pare a fi mult mai mare decât este indicat la Cadastru, este alimentată cu baterii solare, iar în curte este amenajată o piscină. Imobilul a fost procurat în 2013 şi înregistrat pe numele părinţilor lui Sternioală, ambii pensionari din Floreşti. În 2016, proprietar al imobilului a devenit cuplul Oleg şi Elena Sternioală.

Amintim că pe numele lui Oleg Sternioală a fost pornit un dosar penal pe faptul spălării banilor în proporţii deosebit de mari, „caracterizată prin tăinuirea şi deghizarea naturii, originii, amplasării, dispunerii, transmiterii, deplasării proprietăţii reale a bunurilor ori a drepturilor aferente de către o persoană care ştie sau trebuia să ştie că acestea constituie venituri ilicite”.

Citeşte şi:

Judecătorul CSJ, Oleg Sternioală, pus în libertate în urmă cu câteva ...

 

Similare
RECOMANDĂRI