Urmărirea penală  în cazul Arenei Chişinău va fi continuată de Procuratura Anticorupţie. Până acum au fost audiaţi 5 martori
Sursa foto:jurnal.md Vizualizari:

Urmărirea penală în cazul Arenei Chişinău va fi continuată de Procuratura Anticorupţie. Până acum au fost audiaţi 5 martori

Procuratura Anticorupţie a preluat urmărirea penală privind ”Arena Chişinău”, pornită de CNA în luna octombrie anul curent. Potrivit unui comunicat de presă, urmărirea se afectuează pe faptele pretinse a fi ilegale la realizarea contractului de parteneriat public-privat pentru proiectarea şi construcţia Arenei polivalente de interes naţional în extravilanul com. Stăuceni din mun.Chişinău.

Până acum au fost audiaţi 5 martori, au fost ridcate 6 documente şi obiecte, dintre care 5 au fost analizate, au fost efectuate analize operaţionale în privinţa a 7 persoane juridice şi 18 persoane fizice, şi au fost făcute 7 solicitări de informaţii. 

Delapidarea averii străine se pedepseşte cu închisoare de la 8 la 15 ani, Abuzul de putere sau abuzul de serviciu se pedepseşte cu închisoare de la 3 la 7 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani, iar Excesul de putere sau depăşirea atribuţiilor de serviciu - cu închisoare de la 6 la 10 ani cu privarea de dreptul de a ocupa anumite funcţii sau de a exercita o anumită activitate pe un termen de la 10 la 15 ani.

Similare
RECOMANDĂRI