Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova: Situaţia de la Curtea Constituţională reprezintă un semnal alarmant
Sursa foto:infotag.md Vizualizari:

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova: Situaţia de la Curtea Constituţională reprezintă un semnal alarmant

Jocurile de culise, care sunt inadmisibile într-un stat de drept, dar la care asistă societatea noastră în ultima perioadă, aduce cu sine nemumărate semne de întrebare, este opinia Uniunii Avocaţilor din Republica Moldova.

Reprezentanţii instituţiei mai spun că situaţia de la Curtea Constituţională reprezintă un semnal alarmant, care întâi de toate va dezbina societatea, va spori nesiguranţa şi va ştirbi total încrederea în sistemul de drept din Republica Moldova.

Uniunea Avocaţilor din Republica Moldova, solicită în mod public, reorganizarea priorităţilor forţei politice actuale şi păstrarea cu demnitate a importanţei unui stat de drept echidistant,obiectiv şi corect, se mai arată într-un mesaj public.

Amintim că societatea, dar şi mai mulţi reprezentanţi ai guvernării s-au arătat nemulţumiţi după alegerea lui Vladimir Ţurcan în funcţia de preşedinte la Curtea Constituţională.  

Referindu-se la acest caz, prim-ministrul Maia Sandu menţiona că desemnarea unui exponent al Partidului Socialiştilor în fruntea Curţii Constituţionale este un lucru grav care ştirbeşte şi mai mult încrederea în unica instituţie de jurisdicţie constituţională din ţară. 

Judecătoarea Liuba Şova a făcut mai multe declaraţii despre modul în care ar fi fost preşedintele CC. Ministrul Justiţiei a declarat că acele dezvăluiri ar putea constitui temei pentru a anula rezultatele alegerii preşedintelui Vladimir Ţurcan.

Judecătoarea Domnica Manole a solicitat în această dimineaţă revizuirea hotărârii prin care a fost ales Vladimir Ţurcan drept preşedintele Curţii Constituţionale.
Similare
RECOMANDĂRI