Un tânăr de 23 de ani va sta ani grei după gratii, după ce a traficat o adolescentă în Turcia
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un tânăr de 23 de ani va sta ani grei după gratii, după ce a traficat o adolescentă în Turcia

Procuratura municipiului Chişinău a obţinut în instanţa de judecată condamnarea pentru un termen de 16 ani a unui cetăţean originar din Ceadâr-Lunga, UTA Găgăuzia, pentru că a traficat o adolescentă din Hânceşti în Turcia, în scop de exploatare sexuală comercială, deşi conveniseră ca aceasta va lucra ca dansatoare.

Tânărul are vârsta de 23 de ani şi a mai fost condamnat, iar în prezent este cercetat şi într-un alt dosar penal. Acesta a contactat-o prin reţeaua „Odnoclasniki” pe victimă, care în anul 2015 avea 17 ani şi i-a comunicat că este dintr-o familie social-vulnerabilă. Adolescenta lucra în calitate de bucătar într-un club din capitală, iar din salariul de 2400 lei nu-şi putea ajuta familia.

Prin urmare, inculpatul i-a promis un salariu de 800$-1000$ lunar în calitate de dansatoare, în Turcia. Ajunsă acolo la împlinirea majoratului, aceasta a fost impusă să presteze servicii sexuale. Din banii promişi din această activitate, adolescenta a primit mai puţin de jumătate, iar când refuza să continue, era bătută şi ameninţată cu moartea. Astfel, timp de 11 luni, aceasta a prestat servicii în 2 oraşe din Turcia, la mai mulţi „angajatori.”

Revenită în R. Moldova, după ce l-a denunţat autorităţilor pe tânărul care a traficat-o, acesta i-a contactat mama, pe care a ameninţat-o cu moartea. Prin urmare, pentru că a comis infracţiunea de trafic de copii, la solicitarea procurorilor, Judecătoria Chişinău l-a condamnat pe inculpat la pedeapsa cu închisoarea în penitenciar de tip închis pentru un termen de 16 ani. De asemenea, judecătorii au dat curs demersului procurorilor şi l-au privat pe inculpat de dreptul să ocupe funcţii ori să exercite activităţi legate de protejarea drepturilor şi intereselor copiilor, pe un termen de 5 ani, după ispăşirea pedepsei.

Sentinţa poate fi contestată, potrivit legii.


Procuratura va continua să informeze publicul despre evoluţiile cazului şi eforturile procurorilor la înfăptuirea justiţiei, în speţă – protecţia drepturilor copiilor.
Similare
RECOMANDĂRI