Un fost şef din INI, dat în căutare internaţională, a fost reţinut de procurori şi ofiţeri CNA
Vizualizari:

Un fost şef din INI, dat în căutare internaţională, a fost reţinut de procurori şi ofiţeri CNA

Procurorii anticorupţie şi ofiţerii CNA au reţinut un fost şef al unei direcţii a Inspectoratului Naţional de Investigaţii al Inspectoratului General al Poliţiei al Ministerului Afacerilor Interne, fiind învinuit de îmbogăţire ilicită şi corupere pasivă.

Fostul funcţionar are vârsta de peste 40 de ani şi este locuitor al capitalei. Procurorii au dat în vileag faptul că acesta a fost implicat în diverse acţiuni ilegale, care au făcut posibile alte infracţiuni: deghizarea veniturilor pe care le-a obţinut prin încălcarea legii în bunuri care creau impresia că erau obţinute cu respectarea legii. Acesta şi-a început activitatea ilegală de care este învinuit în 2016, iar la sfârşitul acestui an a fost pornită cauza penală, aşa cum acesta s-a eschivat de la urmărirea penală şi a trebuit să fie dat în căutare internaţională.

Mai exact, fostul şef din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţii a obţinut numeroase bunuri în valoare semnificativ diferită de declaraţiile lui de avere din acea perioadă: casă la sol, apartamente, autoturisme înscrise pe mai multe rude apropiate, dar şi safeuri bancare cu zeci de mii de euro şi dolari depozitaţi. Suplimentar, veniturile presupus ilegale ale acestuia i-au permis să-şi întreţină copilul aflat în afara ţării.

Prin urmare, reţinerea acestuia a avut loc în baza mandatului şi încheierii judecătoreşti emise la solicitarea procurorilor, în decembrie 2016, după ce învinuitul s-a eschivat de la urmărirea penală. Asta, chiar dacă oamenii legii au folosit toate metodele legale de citare a învinuitului. Prin urmare, sub conducerea procurorilor anticorupţie, autorităţile au solicitat Interpolului anunţarea învinuitului în căutare internaţională şi emiterea unui mandat de arest în privinţa acestuia.

Astfel, pronunţarea încheierii judecătoreşti privind reţinerea învinuitului a avut loc în lipsa acestuia. În schimb, în perioada în care acesta s-a eschivat, procurorii au desfăşurat un set impunător de acţiuni de urmărire penală, care va întări materialul probator, în sensul tragerii acestuia la răspundere.

În zilele imediat următoare vor fi întreprinse acţiuni pentru finalizarea urmăririi penale. 

Similare
RECOMANDĂRI