Un bărbat, cercetat în patru cauze penale, după ce a deteriorat porţile unui sector de poliţie, a lovit poliţist şi a fost prins cu mărfuri de contrabandă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat, cercetat în patru cauze penale, după ce a deteriorat porţile unui sector de poliţie, a lovit poliţist şi a fost prins cu mărfuri de contrabandă

Bărbatul care a perturbat activitatea Sectorului Poliţiei de Frontieră Larga din Briceni, în noaptea din 10 noiembrie curent, iar în noaptea de marţi, 26 noiembrie curent, a condus mijlocul de transport în stare de ebrietate şi a aplicat violenţa asupra unui ofiţer principal al Poliţiei de Frontieră, este cercetat penal de către procurori.

Aceeaşi persoană este cercetată în trei cauze penale, pentru fapte care ar fi fost comise în două episoade, la distanţă de doar 17 zile, împotriva reprezentanţilor autorităţilor de frontieră. A patra cauză în care acesta este cercetat penal vizează contrabanda cu mărfuri din Cernăuţi, Ucraina (în valoare de peste 1.850.000 lei), despre care Procuratura a comunicat anterior.

În primul caz, oamenii legii au pornit un proces penal în aceeaşi zi în care a fost comisă fapta, la 10 noiembrie, atunci când acesta era la volanul mijlocului de transport de model Mitsubishi L200 şi a deteriorat porţile de la intrarea în Sectorul Poliţiei de Frontieră Larga, prin tamponare. Pentru stabilirea circumstanţelor faptelor, Procuratura Briceni a dispus efectuarea percheziţiilor la domiciliul făptaşului şi drept rezultat, a fost ridicat automobilul pe care acesta-l conducea la comiterea faptei. Ulterior, după citarea bănuitului de către procurori, acesta s-a prezentat legal, însoţit de apărător. Dacă va fi găsit vinovat în instanţa de judecată pentru comiterea actului de huliganism, bărbatul cu vârsta de 35 de ani ar putea fi amendat cu o sumă de până la 52.500 lei sau pedepsit cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de la 180 la 240 de ore, ori cu închisoarea pentru un termen de până la 3 ani.

În cel de-al doilea caz recent în care este implicat făptaşul, au fost pornite alte două cauze penale. În noaptea zilei de marţi 26 noiembrie curent, acesta a fost oprit de către un ofiţer principal al Direcţiei Echipe Mobile a Poliţiei de Frontieră, atunci când conducea un Nissan Pathfinder, în care se aflau patru pasageri. În momentul opririi, însă, în apropierea satului Cotiujeni, Briceni, acesta a aplicat intenţionat violenţa faţă de ofiţer, pe care l-a lovit cu uşa autoturismului şi i-a provocat o echimoză.

Ulterior, atunci când evada de la locul faptei, conducătorul auto a îndreptat volanul spre ofiţer, care deşi s-a ferit, a fost lovit cu oglinda mijlocului de transport în regiunea pieptului. Încercarea de evadare a eşuat atunci când acesta a tamponat poarta unei gospodării din sat, iar după accident, în noaptea zilei de miercuri, 27 noiembrie curent, acesta a picat testul la prezenţa alcoolului în aerul expirat. Procurorii au dispus reţinerea făptaşului, astfel încât justiţia să fie înfăptuită potrivit legii, iar cauza să poată fi trimisă în judecată.

Potrivit legii, violenţa aplicată asupra persoanelor cu funcţie de răspundere care se află în misiune este pedepsită cu amendă de până la 67.500 lei sau cu muncă neremunerată în folosul comunităţii de până la 180 de ore, sau cu închisoare de până la 2 ani. Iar în cazul conducerii în stare de ebrietate, pedeapsa aplicabilă munca este neremunerată în folosul comunităţii de la 200 la 240 de ore, cu anularea dreptului de a conduce mijloace de transport.

Procuratura va reveni cu detalii, cu respectarea prezumpţiei de nevinovăţie a persoanelor vizate, până la pronunţarea unei hotărâri judecătoreşti finale.
Similare
RECOMANDĂRI