Un bărbat a fost condamnat la 8 ani de închisoare, după ce şi-a şantajat prietena că-i publică pe internet fotografiile intime
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Un bărbat a fost condamnat la 8 ani de închisoare, după ce şi-a şantajat prietena că-i publică pe internet fotografiile intime

Un bărbat care şi-a ameninţat prietena cu publicarea pe internet a imaginilor fotografice intime cu ea, în cazul în care ar fi refuzat să-i dea suma de 4000 lei, a fost condamnat la 8 ani de închisoare.

Bărbatul i-ar fi solicitat mai întâi 8000 de lei, apoi şi alte sume, în tranşe a câte 2-3 mii de lei, cu pretextul că trebuie să onoreze o amendă pentru că a condus în stare de ebrietate. De altfel, i-ar fi cerut şi inelul. În urma acestor acţiuni, victima a realizat că este şantajată şi a refuzat să-i dea şi lănţişorul de aur, pe care acesta-l pretindea, ca să acopere întreaga sumă a amenzii inventate. Drept rezultat, acesta a ameninţat-o că va publica pe reţelele de socializare imagini fotografice cu ea, precum şi împreună cu el, în ipostaze intime.

Şantajată cu poze intime, într-o cafenea de pe Aleea Gării din Chişinău

Victima a început să înregistreze discuţiile telefonice cu tânărul şi a anunţat autorităţile.  Oamenii legii au intervenit şi l-au reţinut pe făptaş chiar în momentul în care suma de 4000 de lei i-a fost transmisă, iar el încerca (dar „nu reuşea”) să găsească imaginile fotografice cu care o şantajase, ca să le şteargă din telefon.

Reţinerea a avut loc într-un local de pe Aleea Gării, din Chişinău, la 5 august anul curent, după care, la solicitarea procurorilor PCCOCS, acesta a fost plasat în arest, până la pronunţarea sentinţei Judecătoriei Chişinău.

Tânărul fusese condamnat şi pentru infracţiunea de jaf, anterior comiterii acestui şantaj.

Sentinţa este cu drept de atac. PCCOCS va reveni cu detalii, cu respectarea drepturilor părţilor.
Similare
RECOMANDĂRI