Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Procurorul general, despre reţinerea ex-şefului de la INI: „Clarificăm cât de necesară este arestarea domnului Corcodel”

La doi ani de când a fost dat în urmărire internaţională, un fost colonel de poliţie a fost reţinut la Chişinău, chiar în faţa ministerului de Interne. Este vorba despre Vladislav Corcodel, care a deţinut funcţia de şef al Direcţiei Investigarea Fraudelor Economice din cadrul Inspectoratului Naţional de Investigaţie. El este acuzat de îmbogăţire ilicită. 

Procurorul general, Alexandr Stoianoglo, a declarat că organele competente verifică toate probele din dosarul pe numele lui Vladislav Corcodel, acuzat de îmbogăţire ilicită şi corupere pasivă. Dupa aceea, anchetatorii vor decide dacă fostul ofiţer va fi eliberat sau vor cere instanţei de judecată un mandat de arestare pe un termen mai lung.
 
„În această dimineaţă am discutat în cadrul Procuraturii această situaţie. Clarificăm cât este de necesară arestarea domnului Corcodel. Deci, domnul Corcodel este o persoană, care mult timp a lucrat împreună cu instituţiile internaţionale cu probele ce ţine de contrabada de ţigări şi avem nevoie să conlucrăm şi în timpul viitor cu dânsul”, a spus astăzi procurorul general Alexandr Stoianoglo.
 
Fostul poliţist este învinuit că a luat mită de 50 de mii de euro de la câţiva comercianţi de aur, pentru a muşamaliza un caz de contrabandă. Colonelul Corcodel şi un complice au fost prinşi în flagrant în timp ce primeau o tranşă de 40 de mii de euro. Atunci, s-a luat decizia ca poliţistul să fie cercetat în libertate, iar bărbatul a fugit din Republica Moldova. Presa a scris, în repetate rânduri, despre averea impresionantă a ofiţerului de poliţie. Anul trecut, de exemplu, anchetatorii au descoprit două casete bancare, conţinând 120 de mii de euro, care i-ar aparţine lui Vladislav Cocordel.
Similare
RECOMANDĂRI