Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Preşedintele Comisiei de la Veneţia se arată preocupat de situaţia din Republica Moldova

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, se arată preocupat de situaţia din Republica Moldova şi în special de conflictele dintre mai multe instituţii ale statului. Mesajul critic al oficialului european a fost publicat pe pagina oficială a Comisiei de la Veneţia şi vine după vizita recentă a ministrului Justiţiei, Fadei Nagacevschi, la Strasburg.

Preşedintele Comisiei de la Veneţia, Gianni Buquicchio, se declară foarte preocupat de conflictele dintre diferite instituţii ale statului în Republica Moldova. El a invitat instituţiile să colaboreze pentru a asigura independenţa şi integritatea sistemului judiciar.
 
La rândul sau, ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, a declarat că mesajul preşedintelui Comisiei de la Veneţia trebuie citit cu atenţie de magistraţi.
 
Nagacevschi a mai adăugat că după fosta guvernare nu a găsit niciun concept privind reforma justiţiei. Potrivit ministrului, acest proiect urma să fie expediat la Comisia de la Veneţia pe 1 noiembrie. Întrucât documentul lipsea, ministrul spune că a făcut el unul în regim de urgenţă.
 
 Proiectul reformei justiţiei urmează a fi transmis spre avizare Comisiei de la Veneţia până la sfârşitul lunii ianuarie.

Ex-ministrul Justiţiei Olesea Stamate a reacţionat la declaraţiile lui Fadei Nagacevschi şi spune că acesta minte atunci când declară că nu a găsit niciun concept ajustat şi nu era pregătit niciun proiect de lege privind reforma justiţiei, pentru că chiar el a participat la o şedinţă unde s-a discutat pe marginea proiectului.
Similare
RECOMANDĂRI