Poliţist reţinut de CNA cu focuri de armă. A pretins 1000 de euro de la un bărbat pentru a-l scăpa de pedeapsă
Sursa foto:poză simbol Vizualizari:

Poliţist reţinut de CNA cu focuri de armă. A pretins 1000 de euro de la un bărbat pentru a-l scăpa de pedeapsă

Un angajat al Poliţiei a fost reţinut, cu puţin timp în urmă, de ofiţerii CNA şi procurori într-un dosar de corupţie. Reţinerea a avut loc pe strada Eminescu din Chişinău.

Centrul Naţional Anticorupţie s-a sesizat în urma unui denunţ la linia naţională anticorupţie. Potrivit denunţătorului, acum câteva zile, un echipaj al Batalionului pentru reacţionare operativă Centru din cadrul Poliţiei l-a stopat pentru traversarea neregulamentară la culoarea roşie a semaforului şi pentru aflarea în stare de ebrietate la volan. După verificare,  poliţistul care era la volan l-a escortat la domiciliu, iar ca să-l scape de pedeapsă i-ar fi cerut 1000 de euro.

CNA a pornit o urmărire penală în acest caz în temeiul art. 324 Cod penal – corupere pasivă. Astăzi, poliţistul a fost reţinut în momentul primirii banilor, dar a încercat să fugă de la faţa locului, sfidând avertismentele mascaţilor. Pentru a-l reţine, ofiţerii CNA au tras două focuri de avertisment în sus, după care l-au imobilizat.

În prezent, poliţistul se află la sediul CNA şi este audiat de ofiţerii de urmărire penală. Acesta urmează să fie reţinut pentru 72 de ore. Dacă va fi găsit vinovat, el riscă până la 10 ani de închisoare.

Menţionăm că, orice persoană se prezumă a fi nevinovată până la pronunţarea unei decizii definitive şi irevocabile de judecată.

De la începutul anului, peste 30 de poliţişti au fost reţinuţi de CNA pentru acte de corupţie.
Similare
RECOMANDĂRI