Omorul de la Costeşti: Minorul implicat în bătaie a fost plasat în arest preventiv
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Omorul de la Costeşti: Minorul implicat în bătaie a fost plasat în arest preventiv

Minorul implicat în bătaia de la Costeşti a fost plasat în arest preventiv pentru 30 de zile, la solicitarea procurorilor. Informaţia a fost confirmată pentru TVR MOLDOVA de către ofiţerul de presă al Procuraturii Generale Emil Gaitur.

Procurorii îl învinuiesc pe minor de vătămare intenţionată gravă a sănătăţii, care a dus la decesul victimei – faptă pentru care legea prevede pedeapsa cu închisoarea pentru un termen de la 12 la 15 ani; precum şi de huliganism comis de două persoane, care se pedepseşte cu amendă între 37.500 lei şi 67.500 lei sau închisoare de până la 5 ani.

Iniţial, suspectul a fost lăsat în libertate, având în vedere că este minor, în timp ce un alt suspect, de 21 de ani, a fost reţinut şi plasat în arest preventiv chiar a doua zi de la bătaie.  Şi ministrul de interne a declarat astăzi că minorul de 16 ani nu poate fi reţinut/arestat deoarece  se încalcă Convenţia Europeană de protecţie a minorilor.

De asemenea, celui de-al doilea suspect, în vârstă de 21 de ani, i-a fost astăzi recalificată învinuirea de către procurori. Astfel, urmare a decesului victimei, procurorii îl învinuiesc pe tânăr de vătămare intenţionată gravă a sănătăţii, care a provocat decesul victimei, precum şi de huliganism agravat. Pentru prima infracţiune, dacă-i va fi dovedită vinovăţia în faţa judecătorilor, acesta riscă pedeapsa cu închisoarea pentru un termen între 12 şi 15 ani, iar pentru a doua – între 3 şi 7 ani.

Potrivit informaţiilor date de ministrul de interne Pavel Voicu, ambii suspecţi îşi recunosc vina. 

Amintim că Dumitru Jomir a murit pe 5 ianuarie 2019, ora 10:30 la Spitalul de Urgenţă din Chişinău, după ce a fost snopit în bătaie de mai multe persoane în seara de Revelion. Tânărul se afla la petrecerea de Revelion împreună cu prietenii lui. Agresorii s-au năpustit asupra lui şi l-au lovit cu o scândură de la gard, doborându-l la pământ. Când a încercat să se ridice de la pământ, atacatorii l-ar fi lovit din nou, doborându-l pentru a doua oară şi au şi sărit cu picioarele în cap, desfigurându-l.

Rudele victimei spun că băiatul a fost bătut de trei persoane, lucru vizibil pe camerele de supraveghere, iar cea de-a treia persoană nu a fost identificată nici astăzi.

Scena de bătaie a fost urmărită de aproximativ 15 martori. Serviciul 112 a publicat ieri înregistrări audio: cel care a sunat la 112 a spus operatorului 112 că un băiat a leşinat şi a căzut. Întrebat dacă e vorba de vreo bătaie, apelantul neagă şi insistă că victima a căzut singură.
 
Similare
RECOMANDĂRI