Olga Roman, cercetată penal pentru spălare de bani şi depoziţii false în dosarul Vlad Filat, a fost extrădată autorităţilor de la Chişinău
Vizualizari:

Olga Roman, cercetată penal pentru spălare de bani şi depoziţii false în dosarul Vlad Filat, a fost extrădată autorităţilor de la Chişinău

Olga Roman, tânara care din 2015 este cercetată pentru spalare de bani şi depoziţii false în dosarul fostului premier Vlad Filat a fost reţinută în Dubai la mijlocul lunii noiembrie, iar acum câteva săptămâni femeia a fost extrădată autorităţilor de la Chişinău.

Potrivit responsabililor de la Procuratura Generală, din momentul în care a fost extradată din Dubai autorităţilor R. Moldova, Olga Roman se află în detenţie, scrie Ziarul de Gardă.

„Se află în stare de arest, nu este liberă. Ea are calitate de învinuit. I-au fost aduse la cunoştinţă învinuirile care i se aduc”, au comunicat reprezentanţii PG.

În momentul în care a fost extradată autorităţilor de la Chişinău, Olga Roman fost audiată de către procurori, însă reprezentanţii PG susţin că femeia nu şi-a recunoscut vina.

Olga Roman a ajuns în atenţia opiniei publice după ce pe internet au fost publicate câteva imagini necenzurate în care ea aparea alături de fostul premier liberal-democrat Vladimir Filat.

Imaginile au aparut pe reţelele de socializare în anul 2015, la câteva luni dupa arestarea fostului premier.

Olga Roman ar fi fugit din R. Moldova în noiembrie 2015, după ce a depus mai multe depoziţii în dosarul fostului lider PLDM, Vlad Filat.

Tot în acelaşi an Roman a fost anunţată în căutre internaţională.

Vladimir Filat a fost condamnat de instanţele de judecată din R. Moldova la nouă ani de închisoare cu executare, fiind găsit vinovat de corupere pasivă şi trafic de influenţă. Acesta a ajuns după gratii în urma unui denunţ depus de Ilan Şor. Filat a fost încarcerat la 15 octombrie 2015 şi a stat în penitenciar timp de 4 ani şi o lună.

Marţi, 3 decembrie, judecătorul Victor Raţoi de la sediul Ciocana al Judecătoriei Chişinău a admis demersul administraţiei Penitenciarului nr. 13 şi l-a liberat condiţionat, înainte de termen, pe ex-premierul Vlad Filat, cu termen de pedeapsă neexecutat de 2 ani, 11 luni şi 3 zile.

Similare
RECOMANDĂRI