O întreprindere din Bălţi, jefuită de circa o jumătate de milion de lei. Doi bărbaţi - reţinuţi
Sursa foto:procuratura.md Vizualizari:

O întreprindere din Bălţi, jefuită de circa o jumătate de milion de lei. Doi bărbaţi - reţinuţi

Doi bărbaţi bănuiţi că ar fi comis furturi în proporţii deosebit de mari, în valoare estimativă de până la jumătate de milion de lei dintr-o întreprindere din Bălţi, au fost reţinuţi.

Potrivit Procuraturii municipiului Bălţi, furturile au avut loc în primăvara acestui an. Bănuiţii operau prin forţarea uşilor din termopan, precum şi prin metoda culegerii de chei.

Pe acest caz, acţiunile de urmărire penală şi măsurile speciale de investigaţie au fost desfăşurate timp de aproximativ trei luni, de către ofiţerii  Direcţiei combaterea crimelor grave a INI, de comun cu ofiţerii de investigaţii ai IP Bălţi, sub conducerea procurorilor. În rezultat, oamenii legii au stabilit faptul că cei doi bănuiţi sunt bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 30 şi 45 de ani, locuitori ai capitalei. La domiciliul acestora au fost desfăşurate şi percheziţii unde au fost depistate şi ridicate inclusiv mijloace băneşti, care vor fi incluse alăture la materialul probatoriu existent. Reţinerea acestora a avut loc la 17 decembrie curent, în municipiul Chişinău, de către ofiţerii de investigaţii cu sprijinul angajaţilor  BPDS „Fulger”.

La această etapă sunt întreprinse acţiuni de urmărire penală şi măsuri speciale de investigaţie, în vederea întăririi bazei probatorii. Totodată, se întreprind măsuri în vederea stabilirii implicării bănuiţilor la comiterea altor infracţiuni.   

Dacă li se va demonstra vinovăţia, bănuiţii  riscă o pedeapsă cu închisoarea pe un termen de la 7 la 12 ani.
Similare
RECOMANDĂRI