Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Liviu Dragnea rămâne în închisoare. Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie a respins cererea de anulare a condamnării

Magistraţii au admis marţi, în principiu, recursul în casaţie formulat de Liviu Dragnea faţă de decizia de condamnare în dosarul DGASPC şi au stabilit termen pentru dezbateri data de 14 ianuarie 2020, când va fi citat şi fostul lider PSD.

Recursul în casaţie formulat de Dragnea, o altă cale de atac faţă de o decizie de condamnare, a fost admis în principiu, marţi, de instanţa supremă.  Următorul termen, când va fi dezbătută contestaţia fostului lider PSD va avea loc pe 14 ianuarie 2020.

Tot marţi, magistraţii instanţei supreme au respins contestaţia în anulare a lui Dragnea.

Liviu Dragnea a formulat prin avocaţi, în 22 octombrie, la Instanţa Supremă, recurs în casaţie, o cale de atac faţă de condamnarea de 3 ani şi 6 luni în dosarul angajărilor fictive de la DGASPC Teleorman. De asemenea, fostul lider PSD a depus, tot la ÎCCJ, şi o contestaţie în anulare în acelaşi dosar.

Marţi, Instanţa Supremă judecă ambele căi extraordinare de atac. Contestaţia în anulare a fost respinsă.

Fostul lider PSD Liviu Dragnea a fost condamnat la închisoare de 3 ani şi 6 luni cu executare, în luna mai, în dosarul angajărilor fictive de la Direcţia de Protecţie a Copilului Teleorman

Potrivit legii, odată cu admiterea în principiu a contestaţiei sau ulterior acesteia, instanţa poate suspenda motivat, în tot sau în parte, executarea hotărârii supuse revizuirii.

În prezent, Liviu Dragnea este încarcerat în Penitenciarul Rahova.

Similare
RECOMANDĂRI