VIDEO // Şedinţa CSP. Alexandru Stoianoglo: Eu nu am nicio apartenenţă politică, sunt o persoană independentă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

VIDEO // Şedinţa CSP. Alexandru Stoianoglo: Eu nu am nicio apartenenţă politică, sunt o persoană independentă

UPDATE. Ultimul candidat la funcţia de procuror Alexandru Stoianoglo, despre care se spune că este favoritul socialiştilor, a ieşit de la interviu. Acesta a declarat că el este cel mai experimentat dintre toţi candidaţii şi că îşi doreşte să facă schimbări înspre bine la Procuratură.

„Interviul a trecut în mod normal, au fost multe întrebări. Este o provocare pentru mine şi sunt gata să-mi iau responsabilitatea să rezolv problememele din sistemul procuraturii”, a menţionat acesta.

Cât despre faptul că el ar fi favoritul în acest concurs, Stoianoglo a declarat că favoriţii se schimbă în fiecare zi. Mai mult, candidatul a declarat că are cele mai mari şanse să devină procuror.
UPDATE.  Al treilea candidat la funcţia de procuror general al Republicii Moldova, Veaceslav Soltan, a declarat că nu se simte atacat de către contracandidaţi, iar consiliul a fost echitabil şi echidistant în raport cu el.

„Aşteptăm rezultatele, dar pot spune că Consiliul a fost echitabil şi echidistant la examenul de evaluare”, a spus Veaceslav Soltan.În declaraţiile oferite după audieri, Veaceslav Soltan a mai precizat că schimbări pot apărea peste noapte, fără a oferi însă detali.

UPDATE. Al doilea candidat la funcţia de procuror Vladislav Gribincea a fost intervievat. Acesta spune că concursul a fost viciat, dar nu există o procedură care să prevadă anularea lui.

Gribincea a declarat după ce a ieşit de la interviu că nu este nici mai bun, nici mai rău decât ceilalţi candidaţi, dar decizia aparţine CSP-ului.

Cât despre concurs, Vladidslav Gribincea recunoaşte că a fost viciat, pentru că, spune el, „cifrele sunt clare”. Totodată, dacă vom avea sau nu un procuror general independent depinde de decizia pe care o va lua astăzi CSP, mai spune Gribincea.UPDATE: Un candidat la funcţia de procuror general, Oleg Crâşmaru, a fost deja intervievat de membrii CSP. Acesta spune că după ce şi-a prezentat conceptul de dezvoltare, a răspuns la circa 30 de întrebări, timp de o oră. Candidatul spune că i-au fost adresate „întrebări legate de conceptul de dezvoltare, asigurare a integrităţii, cum văd dezvoltarea Procuraturii, întrebări legate de accederea în funcţie în bază de gen. 
 
„Oamenii au mari aşteptări faţă de PG, aşteaptă fiecare să le fie făcută dreptate. Procurorul general trebuie să fie o persoană independentă iar societatea trebuie să aibă încredere că procurorul general îi va apăra în orice situaţie. Nu trebuie să le fie frică că vor fi arestaţi pe nedrept sau filaţi”, a declarat candidatul.
 
Întrebat ce părere are despre zvonurile că există un favorit al concursului, Crâşmaru spune că optează pentru ca cel mai bun candidat să câştige: 
„Voi urmări cu atenţie prestaţiile celorlalţi candidaţi. Sper că toţi membrii CSP vor publica punctajele pentru fiecare candidat, vom analiza, dacă va fi obiectiv, eu voi susţine şi voi încuraja să-şi îndeplinească misiunea.


UPDATE: Toţi cei patru candidaţi sunt prezenţi la şedinţă. Fiecare rămâne, câte unul, în faţa membrilor CSP, şi are la dispoziţie 20-35 de minute pentru a se expune cu privire la conceptul de management. Ulterior, li se vor adresa întrebări, vor fi evaluaţi, iar la sfârşitul acestei şedinţe va fi desemnat un câştigător ala cestui concurs.

Oleg Crâşmaru este primul intervievat. 

Interviurile au loc fără prezenţa presei, acestea urmând a fi publicate mai târziu.

Similare
RECOMANDĂRI