Instanţa a dispus anunţarea în urmărire generală a fostului şef al Penitenciarului nr. 13
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Instanţa a dispus anunţarea în urmărire generală a fostului şef al Penitenciarului nr. 13

Judecătoria Chişinău a eliberat, joi, mandat de arestare la domiciliu, pe un termen de 30 de zile, pe numele fostului şef al Penitenciarului nr.13, Igor Pântea. Instanţa a dispus şi anunţarea acestuia în urmărire generală.

Potrivit Anticorupţie.md, demersul privind arestarea lui Pântea a fost depus de Ion Bazatin, acuzatorul de stat într-un dosar intentat pentru tortură. Fostul director al închisorii din Chişinău are statut de învinuit. Omul legii a invocat în instanţă că Pântea ar fi părăsit teritoriul Republicii Moldova, prin regiunea transnistreană, apoi a plecat de la aeroportul din Kiev în Statele Unite ale Americii.

Înainte de a aproba mandatul de arestare, instanţa a dispus aducerea forţată a lui Igor Pântea şi a solicitat poliţiei să verifice mai multe adrese unde s-ar putea ascunde, însă nu a fost găsit.

Amintim că Igor Pântea şi fostul său coleg din poliţia criminală, Octavian Sârbu, sunt învinuiţi de aplicarea torturii în aprilie 2009. Iniţial, Pântea şi Sârbu au fost condamnaţi cu suspendare, dar Curtea Supremă de Justiţie a transmis dosarul la rejudecare în instanţa de fond, unde se află de 6 ani.

Similare
RECOMANDĂRI