Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Mihai Poalelungi a primit licenţa de avocat
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Mihai Poalelungi a primit licenţa de avocat

Fostul preşedinte al Curţii Constituţionale Mihai Poalelungi va activa în calitate de avocat. Ieri, Comisia de licenţiere a profesiei de avocat a luat o astfel de decizie, anunţă portalul Bizlaw.

Potrivit sursei citate, Mihai Poalelungi  a fost admis în profesie în baza prevederilor art. 10 alin. (2) din Legea cu privire la avocatură.

TVR MOLDOVA aminteşte că Mihai Poalelungi şi-a dat demisia din funţcia de preşedinte al Curţii Constituţionale a Republicii Moldova, la sfârşitul lunii iunie anul curent. Asta după ce demisia judecătorilor Curţii Constituţionale a fost cerută atât de Guvernul Sandu, cât şi de societatea civilă, după deciziile luate în perioada 7-9 iunie, dar şi după anularea acestora, fiind invocată modificarea contextului politic. 

Ulterior, Comisia de anchetă pentru elucidarea circumstanţelor de fapt şi de drept privind tentativa de puci anticonstituţional întreprinsă de Partidul Democrat din Moldova prin intermediul Curţii Constituţionale şi al Procuraturii Generale i-au chemat la audieri pe foştii judecători de la CC şi ex-preşedintele Mihai Poalelungi.

Aceştia nu s-au prezentat la audierile comisiei de anchetă.
 
Similare
RECOMANDĂRI