UPDATE. Stamate îl contrazice pe Nagacevschi: Chiar el a participat la o şedinţă unde s-a discutat proiectul pentru reforma justiţiei
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

UPDATE. Stamate îl contrazice pe Nagacevschi: Chiar el a participat la o şedinţă unde s-a discutat proiectul pentru reforma justiţiei

Ex-ministrul Justiţiei Olesea Stamate spune că Fadei Nagacevschi minte atunci când declară că nu a găsit niciun concept ajustat şi nu era pregătit niciun proiect de lege privind reforma justiţiei.

Pe o reţea de socializare, Stamate scrie că chiar Nagacevschi a participat la o şedinţă unde s-a discutat conceptul revizuit, iar după asta s-a lucrat intensiv la revizuirea proiectului de lege. 

Mai mult, spune Stamate, proiectul urma să fie transmis până pe 22-25 noimebrie Comisiei de la Veneţia.

„Colegii de la minister au proiectul aproape de finalizare, doar că noii conduceri acest concept nu-i convine”, mai scrie fostul ministru al Justiţiei la acest subiect.

Ştirea iniţială:

Ministrul Justiţiei, Fadei Nagacevschi, spune că nu a găsit după fosta guvernare niciun concept ajustat şi nu era pregătit niciun proiect de lege privind reforma justiţiei.

„Spre regret, am constatat că nu exista niciun concept ajustat conform recomandărilor Comisiei de la Veneţia şi niciun proiect nu era pregătit”, a declarat Nagacevschi la un briefing de presă.

Potrivit ministrului, proiectul urma să fie expediat la Comisia de la Veneţia pe 1 noiebrie. Întrucât proiectul lipsea, ministrul spune că a făcut el unul în regim de urgenţă: „Am pregătit în regim de urgenţă un concept ajustat la reforma Curţii Supreme de Justiţie pe care l-am expediat la Comisia de la Veneţia”.

Noul ministru de la Justiţie mai spune că îşi propune redeschiderea uşilor Curţii Supreme de Justiţie astfel încât şedinţele să fie publice, iar toate deciziile să fie motivate.

Fadei Nagacevschi a mai declarat că a fost invitat mâine, la şedinţa CSP, unde candidaţii la funcţia de procuror general vor susţine proba interviului.
Similare
RECOMANDĂRI