Doi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt cercetaţi pentru încălcarea regimului zonei de frontieră
Sursa foto:http://border.gov.md Vizualizari:

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt cercetaţi pentru încălcarea regimului zonei de frontieră

Doi cetăţeni ai Republicii Moldova sunt cercetaţi pentru încălcarea regimului zonei de frontieră şi riscă documentare pentru consumul de marijuană.

Un alt conaţional, pe numele căruia exista consem nominal pentru tentativa trecerii ilegale a frontierei de stat, a fost reţinut la cea de-a doua tentativă de trecere fraudulooasă a hotarului moldo-ucrainean.

În adresa Direcţiei regionale Est a parvenit o informaţie operativă de la populaţia locală privind staţionarea unui mijloc de transport în zona de frontieră în care se aflau două persoane necunoscute. Cercetările desfăşurate de către poliţiştii de frontieră au fost extinse pe direcţia Taraclia-Petrovca. În scurt timp au fost găsiţi în apropierea graniţei doi bărbaţi ce consumau masă vegetală uscată cu miros specific de marijuana, printr-un aparat inhalator artizanal.

Din documentarea preliminară s-a constatat că sunt locuitori ai satului Taraclia, raionul Căuşeni, cu vârsta cuprinsă între 29 şi respectiv 39 de ani. Audiaţi, tinerii au confirmat că aparatul le aparţine, iar substanţa au cumpărat-o de la un necunoscut. Ca urmare, a fost întocmit proces verbal privind încălcarea regimului zonei de frontieră, masa vegetală a fost transmisă către expertiză, iar cercetările sunt în derulare până la elucidarea tuturor circumstanţelor.

Un alt conaţional aflat sub consemn nominal a încercat în data de 18 august curent să traverseze ilegal frontiera de stat pe direcţia Crocmaz – Starokazacie. Acesta a fost observat de către patrula mobilă a SPF Căplani, fiind reţinut la 50 m de la linia de frontieră. Bărbatul în vârsta de 31 de ani, originar din oraşul Durleşti, a prezentat paşaportul valabil şi a comunicat că cunoştea despre consemnul aplicat pe numele lui, motiv pentru care a decis să evite controlul de frontieră.

Pentru tentativa de trecere ilegală a frontierei de stat a Republicii Moldova, moldoveanul riscă o amendă penală.

Similare
RECOMANDĂRI