Doi brokeri din Chişinău, reţinuţi şi plasaţi în arest. Sunt învinuiţi că au înşelat investitori din Rusia
Sursa foto:PCCOCS Vizualizari:

Doi brokeri din Chişinău, reţinuţi şi plasaţi în arest. Sunt învinuiţi că au înşelat investitori din Rusia

Doi brokeri, învinuiţi de escrocherie în proporţii deosebit de mari, comisă în Chişinău, faţă de investitori în acţiuni din Rusia, au fost reţinuţi şi plasaţi în arest.

Reţinuţii, doi bărbaţi cu vârsta cuprinsă între 28 şi 31 de ani, din Chişinău, erau manageri şi aveau în subordine 25 de operatori telefonici, care contactau potenţiali clienţi din Rusia, prin falsificarea numerelor de pe care sunau (prin sistemul de telefonie IP, instalat de organizatori) şi-i convingeau să investească în acţiuni financiare de pe burse de valori internaţionale.

După depunerea banilor de către investitori, deşi puteau urmări creşterile investiţiilor făcute, atunci când decideau să-şi retragă suma depusă şi adaosul câştigat, aceştia nu o puteau face.

La această etapă, procurorii PCCOCS au identificat victime care nu şi-au putut recupera sume între 150 şi 88.000 $.

Activitatea grupării criminale era condusă din afara R. Moldova, de către o persoană aflată în Israel. Acesta asigura modalitatea de acţionare a membrilor grupului criminal, le furniza listele cu numere de contact ale potenţialilor victime. De asemenea, acesta asigura financiar logistica şi infrastructura organizaţională a activităţii membrilor.

Astfel, persoanele sunt învinuite de escrocherie în proporţii deosebit de mari şi riscă o pedeapsă cu închisoarea de la 13 la 15 ani. Plasarea în arest a acestora avut loc la data de 24 noiembrie curent şi a fost precedată de reţinerea lor pentru 72 de ore. În urma percheziţiilor efectuate  în incinta oficiului companiei, procurorii au ridicat agende, înscrisuri, dispozitive de stocare a informaţiei, precum şi şapte sisteme informatice.

Investigaţiile continuă, în vederea stabilirii persoanelor care au coordonat acţiunile managerilor reţinuţi, iar la definitivarea lor PCCOCS va reveni cu informaţii detaliate pe care le va face publice, cu respectarea prevederilor legale.
Similare
RECOMANDĂRI