Democraţii solicită procurorului general să anuleze ordonanţa prin care s-a deschis un dosar penal pentru uzurparea puterii de stat de către PD
Sursa foto:pdm.md Vizualizari:

Democraţii solicită procurorului general să anuleze ordonanţa prin care s-a deschis un dosar penal pentru uzurparea puterii de stat de către PD

Un grup de deputaţi PDM, printre care Pavel Filip, Monica Babuc. Alexandru Jizdan,şi Nicolae Ciubuc, cer procurorului general interimar să-şi anuleze ordonanţa prin care a dispus pornirea unui dosar ilegal cu privire la uzurparea puterii de stat de către PDM.

Democraţii spun că, dacă ordonanţa nu va fi anulată, aceştia o vor ataca în instanţa de judecată la începutul săptămânii viitoare.

„Subliniem că PDM tratează acest dosar penal ca unul exclusiv politic, intentat la indicaţia politicienilor de la guvernare cu scopul de a se răzbuna pe opoziţia democrată. Este de remarcat şi faptul că aceşti politicieni din alianţa PSRM-ACUM nici nu se sfiesc să dea deschis indicaţii procurorilor şi să anticipeze anumite procese, care sunt în competenţa exclusivă a procuraturii generale”, se spune într-un comunicat al PD.

De altfel, PD aminteşte că a lansat luni, 5 august, un apel adresat misiunilor diplomatice şi comunităţii internaţionale, în care a reclamat un şir de abuzuri şi presiuni ale noii guvernări.
 

Prin dispoziţia noului procuror general interimar, Procuratura a iniţiat o cauză penală pe faptul uzurpării puterii de stat


Andrei Năstase după ce Procuratura a dechis dosar penal pe faptul uzurpării puterii de stat: „Castelul din cărţi de joc construit de Plahotniuc începe să se prăbuşească!” 


 
Similare
RECOMANDĂRI