Cum comentează Viorel Morari suspendarea ordinului prin care a fost repus în funcţia de procuror-şef al PA
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Cum comentează Viorel Morari suspendarea ordinului prin care a fost repus în funcţia de procuror-şef al PA

Viorel Morari consideră că încheierea Judecătoriei Chişinău, sediul Râşcani, din 24 decembrie, de a suspenda ordinul prin care acesta a fost repus în funcţia de procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie (PA), trebuie să fie declarată inadmisibilă. Acesta susţine că va contesta încheierea în zilele următoare la Curtea de Apel Chişinău.

Contactat de ZdG, el a menţionat că o cerere prealabilă trebuia să fie depusă în termen de 30 de zile de la emiterea ordinului.

„Spun că este inadmisibilă, deoarece sunt anumite argumente. Primul: care este dreptul lezat al reclamantului? Al doilea: dreptul pe care-l invocă rezultă din Codul penal. Conform Codului administrativ, relaţiile ce rezultă din Codul penal nu pot fi obiectul examinării, potrivit procedurii administrative. Al treilea: omiterea termenului depunerii cererii prealabile nu prea era argumentată. Trebuia să depună în 30 de zile din momentul emiterii ordinului privind restabilirea mea. Invocarea că nu a ştiut este sub semnul întrebării, fiindcă, fiind o funcţie de demnitate publică, s-au făcut multe articole şi eu am apărut în vizorul public prin declaraţii şi chiar prin briefinguri de presă. Mai mult decât atât, instanţa de judecată schimbă propria practică, după mine. Dar urmează să aştept hotărârea Curţii de Apel. O să contest, nu am reuşit ieri, dar zilele astea mă strădui să contest”, a declarat Morari pentru ZdG.

Încheierea Judecătoriei Chişinău poate fi contestată cu recurs la Curtea de Apel Chişinău în termen de 15 zile.

Amintim că ieri, 24 decembrie, Judecătoria Chişinău, sediul Râşcani, a suspendat ordinul prin care Viorel Morari a fost repus în funcţia de procuror-şef al Procuraturii Anticorupţie (PA), în urma cererii depuse de către Nicolae Chitoroagă, fostul şef al Procuraturii pentru Combaterea Criminalităţii Organizate şi Cauze Speciale (PCCOCS), anchetat de procurorii anticorupţie pentru îmbogăţire ilicită.

Similare
RECOMANDĂRI