Cetăţeni din R. Moldova, România şi Armenia, implicaţi într-o schemă de contrabandă cu ţigări
Sursa foto:procuratura.md Vizualizari:

Cetăţeni din R. Moldova, România şi Armenia, implicaţi într-o schemă de contrabandă cu ţigări

Oamenii legii au destructurat un grup criminal specializat în contrabandă cu ţigări şi spălare de bani, care activa în Franţa, Republica Moldova şi România. Membrii grupării au prejudiciat bugetul Franţei cu 2.700.000 euro.

Operaţiunea a fost declanşată în baza unei cereri din partea autorităţilor franceze.

Oamenii legii au efectuat un complex de acţiuni de urmărire penală în Chişinău şi Briceni. Ca urmare a percheziţiilor efectuate, au fost depistate: un pistol cu ţeavă ghintuită, telefoane, cartele SIM, mostre şi alte materiale probatorii care demonstrează implicarea  grupului. Percheziţiile au fost efectuate la domiciliile unui bărbat şi femei, cu vârste între 45 şi 60 de ani.  Rezultatele acestora urmează a fi expediate autorităţilor din Franţa.

Cauza penală are la bază bănuiala rezonabilă că pe ruta Ucraina-România-Republica Moldova a fost constituit un grup infracţional organizat, din cetăţeni români, moldoveni şi armeni, care au acţionat în mod coordonat, atunci când au cumpărat din Republica Moldova şi Ucraina cantităţi importante de ţigarete care proveneau din contrabandă.

Ţigările erau depozitate în judeţul Suceava, pentru ca în final să fie transportate şi vândute în Franţa. Aceştia transportau câte 500 blocuri la două zile, în maşini mici, a câte 200 blocuri.

Pe întreg parcursul procesului penal, bănuiţii beneficiază de drepturile şi garanţiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum şi de prezumţia de nevinovăţie.
Similare
RECOMANDĂRI