Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Anchetatorii desemnaţi să verifice activitatea Procuraturii Anticorupţie au, ei înşişi, probleme de integritate şi interese

Anchetatorii desemnaţi de procurorul general, Alexandr Stoianoglo, să verifice activitatea Procuraturii Anticorupţie au, ei înşişi, dosare penale pe rol la această instituţie.

Potrivit portalului anticoruptie.md, printre procurorii cu grave probleme de intregritate este şi adjunctul procurorului general, Ruslan Popov.

Popov figurează în două dosare penale intentate, în ultimii ani, de Procuratura Anticorupţie, potrivit unui document intern semnat de fostul şef al instituţiei, Viorel Morari.

Cel mai recent dosar a demarat în 2019, pentru trafic de influenţă, după ce un bărbat a declarat că i-a dat 10 mii de euro unui intermediar pentru a-i transmite procurorului Ruslan Popov. Acesta ar fi trebuit să îl ajute pe denunţător în rezolvarea favorabilă a unui dosar. La momentul demarării controlului la Procuratura Anticorupţie, dispus de Stoianoglo, dosarul lui Popov se afla în faza de urmărire penală.

Contactat de TVR MOLDOVA, purtătorul de cuvânt al Procuraturii Generale, Emil Gaitur, nu a comentat această situaţie. El a precizat, însă, că verficările la procuraturile specializate se vor încheia azi, iar rezultatele vor fi făcute publice săptămâna viitoare.
 
Similare
RECOMANDĂRI