Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Ambasadorul şi scriitorul Oleg Serebrian a lansat o nouă ediţie a cărţii „Rusia la răspântie”

Ambasadorul şi scriitorul Oleg Serebrian a lansat o nouă ediţie a cărţii "Rusia la răspântie”. Geoistorie, geocultură şi geopolitică". Volumul este unul revăzut, ce conţine câteva date actualizate. Prima ediţie s-a vândut în totalitate, la fel şi cele două ediţii în limba franceză. Noua carte poate fi găsită în librăriile de pe ambele maluri ale Prutului.

Rusia este un actor geopolitic fascinant, susţiune ambasadorul Oleg Serebrian şi tocmai de asta a dorit să o redea nu atât dintr-o perspectivă a geopoliticii contemporane, cât dintr-o perspectivă geoistorică şi geoculturală.
 
Prezent la lansarea de carte, prezentatorul emisiunii "Conexiuni"de la TVR MOLDOVA, Iulian Fruntaşu, a apreciat munca lui Oleg Serebrian, despre care spune că este un intelectual cu vaste cunoştinţe legate de spaţiul rus.
 
Oleg Serebrian este un erudit, care vede istoria ca pe un proces viu. În spatele cifrelor vede oameni, vede suferinţe şi asta face deosebit de atractivă lectura acestei cărţi, spune şi scriitorul Emilian Galaicu-Păun.
 
După lansarea volumului, autorul a oferit o sesiune de autografe. Oleg Serbrian este scriitor, diplomat şi politolog. Pentru activitatea academică şi publicistică a fost decorat, în anul 2000, de preşedintele român Emil Constantinescu, cu Ordinul Naţional "Steaua României". În 2015, preşedintele francez Francois Hollande i-a oferit Ordinul Naţional de Merit.
Similare
RECOMANDĂRI