Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Pseudo-informaţiile despre imunizări forţate, vaccin, coronavirus, reţele 5G sau nanotehnologii - în topul ştirilor false

În topul ştirilor false, a superstiţiilor contagioase şi a manipulări populaţiei, pe primele locuri sunt, tot mai des, pseudo-informaţiile despre imunizări forţate, vaccin, coronavirus, reţele 5G sau nanotehnologii. Unii chiar cred într-o teorie a conspiraţiei şi noul coronavirus, cu elementele asociate nefiresc şi neştiinţific, a devenit subiect de dispută şi proteste. Chiar şi Mitropolia Moldovei şi-a dat cu părerea şi a pus verdicte într-un domeniu în care până şi marii experţi abia fac cercetări.

Nu există deocamdată un vaccin împotriva COVID-19 şi în Republica Moldova nu avem tehnologie 5G. Specialiştii spun răspicat că între cele două nu este nicio legătură periculoasă. Asocierea a absurdă şi a fost cultivată iresponsabil pentru a dezinforma pe cei creduli. Experţii Agenţiei Naţionale pentru Sănătate Publică dezmint ideile Mitropoliei Moldovei. Atâta timp cât nu există un vaccin împotriva Coronavirusului, el nici nu poate fi obligatoriu. Cu atât mai mult, şi teoria despre implantarea nano-cipurilor ar fi doar un joc politic pentru propagarea dezinformării.  

ANATOLII MELNIC, şef supraveghere epidemiologică, ANSP: "Eu cred că asta este o comandă politică a cuiva pentru a face zarvă între lume. Vaccin nu e ce fel de vaccinare obligatorie. Dacă vaccinul va fi, el va fi diponibil în R. Moldova nu mai devreme în cantităţi foarte limitate nu mai devreme de peste un an.Acum în stadiu clinic după informaţia OMS din 12 mai sunt opt vaccine candidate, adică testării pe oameni. Ele au trecut toate celelalte stadii clinice de laborator, pe animale".

Datele ştiinţifice au demonstrat clar că, datorită vaccinărilor, speranţa de viaţă a oamenilor s-a prelungit cu 30 de ani. Se crează inunizări la boli periculoase, iar oamenirea nu mai cheltuie bani pe tratamente costisitoare. 

ANATOLII MELNIC, şef supraveghere epidemiologică, ANSP: "Nu avem epidemii de poliomilită deja, nu avem copii schilodiţi. Din anul 2001 nu am avut nici un caz de defterie în ţară".

Legătura creată între imunizare şi reţelele 5G este artificială şi fără fundament ştiinţific. Unii totuşi o cred, doar pentru că au citit pe reţele sociale. Sunt destui cei care stau cu frica în sân pentru că s-ar folosi virusul pentru a imuniza societatea şi a o controla prin unde electromagnetice. Reprezentanţii Serviciului Naţional de Management al Frecvenţelor Radio dau asigurări că tehnologia 5G nu prezintă niciun pericol. 

ANDREI GAVRIŞI, Serviciul Naţional de Management al Frecvenţelor Radio: "Tehnologia 5G nu aduce nici un pericol asupra oamenilor. Principalul beneficiu al tehnologiei este creşterea vitezei de tranfer a datelor şi în al doilea rând nu aşa de important lăţimea conexiunilor. Această valoare va creşte până la două milioane de abonaţi care pot fi deservite în cadrul unei staţii. În Corea de Sud, Republica Coree deja a fost implementată tehnologia respectivă".

În Republica Moldova nu există deocamdată o reţea 5G, nici măcar în testare. Şi chiar dacă ar fi, asta nu ar putea decât să ne bucure, pentru că lumea evoluează tehnologic. Cert este că pentru informaţiile care vestesc apocalipse, nenorociri în masă sau alte tragedii, trebuie să fim raţionali, cumpătaţi şi să ascultăm doar de părerea specialişilor în domeniu.  
Similare
RECOMANDĂRI