Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Maia Sandu: "Cerem sprijinul SUA în investigarea fraudei bancare"

Republica Moldova a solicitat Washington-ului sprijin în investigarea furtului miliardului. Cererea a fost făcută de premierul Maia Sandu, în cadrul unei întrevederi cu doi co-preşedinţi ai Grupului de sprijin politic pentru Republica Moldova din cadrul Congresului SUA. De asemenea, Sandu a salutat importanţa sprijinului în acţiunile de luptă împotriva corupţiei şi revenirea la procesele democratice.

Premierul Maia Sandu a dat asigurări că executivul de la Chişinău este determinat să restabilească democraţia în Republica Moldova. "Guvernul s-a angajat să demonteze sistemul creat de fostul regim, să lupte cu corupţia la toate nivelurile şi să reformeze cu adevărat justiţia. Oamenii trebuie să ştie că li se va face dreptate", a spus premierul.

Congresmenul David Price a declarat că Statele Unite ale Americii vor continua să susţină Republica Moldova dar e nevoie să se demonstreze că s-au făcut progrese vizibile în domeniul democratizării, iar alegerile locale din octombrie trebuie să fie libere şi corecte. "Solicităm continuarea sprijinului pentru Republica Moldova şi vom aprecia adoptarea de către Congresul SUA a unei rezoluţii bilaterale în acest sens, în susţinerea transformării democratice", a precizat Maia Sandu.

De asemenea, premierul a cerut sprijinul Statelor Unite ale Americii în investigarea fraudei bancare şi susţinere pentru mass-media independentă din Republica Moldova.

 
 
 
Similare
RECOMANDĂRI