Iuliana Gorea Costin: În memoriam, Nicolae Costin: Prezenţă continuă
Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Iuliana Gorea Costin: În memoriam, Nicolae Costin: Prezenţă continuă

Soţia regretatului Nicolae Costin, Iuliana Gorea Costin a postat pe pagina sa de Facebook un mesaj emoţionant în ziua plecării dintre noi a marelui luptător pentru identitatea românească din Basarabia.

"Odată cu trecerea timpului, care macină cu meticulozitate în contradictoriu amintirile, făcându-te să te apropii şi să resimţi tot mai mult esenţa a ceea ce ţi-a fost dat să cunoşti, simţirea îţi stăruie la perceperea aurei de lumină, care vrea să însemne prezenţă continuă", scrie Iuliana Gorea Costin pe pagina sa de Facebook.

Soţia fostului primar general al municipiului Chişinău îşi aminteşte că Nicolae Costin a fost un promotor al demnităţii, mărinimiei şi generozităţii. 

"I-am cunoscut sufletul dezgolit, i-am cunoscut atât regretele, cât şi speranţele într-un nou miracol, care i-ar fi permis să revină pentru a o lua de la început, pentru a continua, în fond, realizarea ideii de afirmare a ceea ce suntem în esenţă, dar altfel, înlocuind tot mai mult declaraţiile cu fapte, orientând eforturile spre efecte, realizări. Linia sa principală de conduită se axa pe demnitate, mărinimie şi generozitate, pe necesitatea de a împărtăşi gândurile născute în meditaţii şi resemnări profunde. Adevărate clipe de revelaţie erau pentru el întâlnirile cu intelectualii de elită ai neamului: Grigore Vieru, Ion Ungureanu, Mihai Cimpoi, Nicolae Dabija, Dumitru Matcovschi, cu cei care, în virtutea destinului, deveniseră purtătorii vibraţiilor noastre sufleteşti, ale tututora: Doina şi Ion Aldea Teodorovici, Nicolae Sulac, Olga Ciolacu, Petre Teodorovici, Eugen Doga, Nicolae Botgros…", mai scrie Iuliana Gorea Costin.

Soţia regretatului îşi aminteşte că "Apostolul Românismului"a ştiut întotdeauna şi în orice condiţii să-şi apere până la sacrificiu ceea ce i-a fost scump şi drag.

Amintim că astăzi, TVR MOLDOVA va difuza de la ora 17:00, documentarul „Nicolae Costin – Apostol al Românismului”.
Similare
RECOMANDĂRI