Fostul ministru al Sănătăţii vorbeşte despre monopolul la serviciile de dializă: „Am deranjat mult”
Sursa foto:agora.md Vizualizari:

Fostul ministru al Sănătăţii vorbeşte despre monopolul la serviciile de dializă: „Am deranjat mult”

Fostul ministru al Sănătăţii Ala Nemerenco a declarat că a văzut că politicul are interese în domeniul sănătăţii atunci când a ajuns la minister. Aceasta spune că a deranjat mult, pentru că a scos la iveală lucruri despre achiziţia insulinei, a ambulanţelor şi a medicamentelor.

„Sistemul sănătăţii de la noi ar trebui să fie mult mai bine construit. Bani niciodată n-o să fie prea mulţi, dar sunt suficienţi ca să fie mai bine. Se face aşa ca aceşti bani să nu ajungă nici la pacienţi, şi nici la salariile medicilor”, a declarat fostul ministru în cadrul emisiunii Cutia Neagră de la TV8.

Potrivit Alei Nemerenco, frauda şi gestionarea ineficientă a banilor sunt principalele probleme în acest sens.

Ex-ministrul Sănătăţii a menţionat că nu e normal ca într-un stat să existe monopol la serviciile de dializă: „Serviciile de dializă erau distribuite unui partener privat printr-un parteneriat public. A fost instituit un monopol direct şi abuziv. Companiei naţionale de medicină i se interzicea categoric să mai contracteze alte instituţii în afară de cea privată”.

Ala Nemerenco mai spune că aici, problema este faptul că acea companie privată a fost eliberată totalmente de plata TVA-ului şi că erau scutiri enorme, iar instituţiile statului nu erau eliberate de aceste plăţi.

Fostul ministru de la sănătate a mai declarat că a lucrat la investigarea unor subiecte şi că materialele respective au fost expediate autorităţilor de resort. Mai mult, Ala Nemerenco spune că a primit mai multe mesaje în care era atenţionată. 
Similare
RECOMANDĂRI