Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Firmele din domeniul auto vor protesta până când vor obţine majorarea preţurilor

Aproape 600 de curse interurbane au fost astăzi suspendate, în semn de protest. O parte din microbuze au staţionat în satele şi raioanele din Republica Moldova, altele au tras pe dreapta chiar în Piaţa Marii Adunări Naţionale din Chişinău. Transportatorii auto au cerut scumpirea biletelor pe aceste rute. Reprezentanţii Ministerului Economiei spun că o eventuală majorare a preţurilor trebuie să vină şi cu o îmbunătăţire a serviciilor de transport.

Transportatorii au claxonat în faţa Guvernului în speranţa ca măcar cineva din autorităţi să vină să stea de vorbă cu ei, dar în zadar. Reprezentanţii Asociaţiei Patronale a Operatorilor de Transport Auto bat de aproape trei luni la uşile Ministerului de Econonomie şi tarifele pentru călătorii încă nu au fost ajustate.

Ei îşi doresc majorarea de la 48 de bani până la 92 de bani pentru kilometru. Transportatorii au sperat ca măcar guvernarea actuală să schimbe situaţia.
 
Premierul le-a răspuns transportatorilor auto că aşteaptă de la ei îmbunătăţirea calităţii mijloacelor de transport. Doar atunci se va putea discuta despre o majorare. Protestatarii sunt nemulţumiţi şi de salarii, nu numai de reacţiile pe care le au autorităţile la cererile lor.

La protestul microbuzelor l-am găsit şi pe Constantin Spînu care s-a întors în ţară acum câţiva ani în speranţa că va găsi un loc de muncă bine-plătit, acasă. Fiind şofer, bărbatul are un salariu de doar 2.500 de lei. Bani care abia îi ajung să îşi întreţină familia.
 
Şoferii se plâng că zilnic au cheltuieli imense.
 
Transportatorii ameninţă cu proteste până când solicitarea de majorare a tarifului va fi acceptată. Timp de cinci luni, din acestă ramură au plecat 400 de angajaţi.
Similare
RECOMANDĂRI