Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Andrei Năstase a depus un denunţ la Procuratura Generală împotriva preşedintelui Igor Dodon

Preşedintele Platformei "DA", Andrei Năstase, a depus un denunţ la Procuratura Generală, pe numele preşedintelui Igor Dodon, pentru îmbogăţire ilicită. Năstase solicită procurorului general, Alexandr Stoianoglo, să verifice de unde are Igor Dodon bani pentru vacanţe de lux, luând în considerare declaraţiile de venit ale familiei.

Săptămâna trecută, Ziarul de Gardă a publicat mai multe fotografii în care preşedintele apare, alături de prima doamnă şi de alţi prieteni, în unele dintre cele mai scumpe destinaţii de vacanţă din lume. Deşi a ocupat doar funcţii publice şi a declarat numai venituri din salariu, în ultimii 10 ani, Igor Dodon şi-a petrecut cel puţin 20 de concedii în staţiuni şi hoteluri de lux. Şeful statului a fost cazat inclusiv într-o vilă din Grecia, în care un singur apartament costă până la 20 de mii euro pe noapte. Întrebat de unde are aceşti bani, Dodon a spus că preţurile vacanţelor nu au depăşit veniturile personale.

„Având în vedere recenta investigaţie a Ziarului de Gardă a veniturilor, dar mai ales a cheltuielilor pe care le suportă actulul preşedinte Dodon, am demarat acest denunţ, care îl vizează direct pe Igor Dodon în ceea ce priveşte eventualele acte de corupţie pe care le-ar fi săvărşit şi îmbogăţirea ilicită”, a spus Andrei Năstase.

Denunţul a fost semnat de aproape două mii de oameni.

„Sunt foarte mulţi oameni care nu ar reuşit să semneze. Ne-au cerut să mai amânăm procesele le-am explicat oamenilor că un denunţ se depune sub semnătură privată şi m-au înţeles. Am văzut foarte mult elan din partea oamenilor de a semna acest denunţ. Pentru că au fost stupefiaţi de ceea ce au văzut legat de aceste deplasări în scop personal, odihnă fără limită, opulenţă, nesimţire”, a precizat Andrei Năstase.

De cealaltă parte, procurorul general Alexandr Stoinaglo a declarat că examinarea acestui denunţ nu ţine de compentenţa Procuraturii Generale.

„Procuratura nu este un organ de control. Procuratura este un organ de urmărire penală. Noi avem un organ de control special, care se numeşte Agenţia de Integritate. Şi această plângere trebuie depusă la organelle  competent”, a spus Alexandr Stoinaglo.

Acum câteva zile, Platforma "DA" a despus cereri şi la Autoritatea Naţională de Integritate şi Serviciului Fiscal de Stat prin care solicită să verifice veniturile preşedintelui Igor Dodon.

 
Similare
RECOMANDĂRI