Sursa foto:TVR Moldova Vizualizari:

Agricultorii cer compensaţii pentru ultimele scumpiri ale carburanţilor

Revoltă şi indignare în rândul agricultorilor. Ei sunt nemulţumiţi de ultimele scumpiri ale motorinei. Fermierii spun că noile preţuri îi vor sărăci şi mai mult, aşa că fac un apel către Guvernul Republicii Moldova să intervină în acest caz.

Asociaţia Republicană a Producătorilor Agricoli "UniAgroProtect" a adresat o scrisoarea deschisă Guvernului, în care îşi exprimă nemulţumirea faţă de majorarea preţurilor la produsele petroliere.

„Pornind de la intenţia constructivă de a aplana starea de lucruri, Consiliul Asociaţiei Republicane a Producătorilor Agricoli "UniAgroProtect" propune Guvernului şi, respectiv, ministerului Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului să elaboreze un act normativ care ar prevedea recuperarea cel puţin a unei părţi din cheltuelile producătorilor agricoli la procurarea motorinei, cu cel puţin 20% din preţul afişat pe panourile furnizorilor de carburanţi”, se arată în scrisoarea deschisă adresată Guvernului.
 
Ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului spune că este la curent cu cererile agricultorilor şi chiar le înţelege indignarea. 
 
„Au fost nenumărate cazuri când în primăvară, nu ştiu de ce, dar preţurile la carburanţi întotdeauna creşteau. Cred că săptămâna viitoare ne vom întâlni cu producătorii pentru că afară parcă e primăvară dar lucrările vor începe în vreo două luni de zile”, a spus ION PERJU, ministrul Agriculturii, Dezvoltării Regionale şi Mediului
 
Potrivit lui Ion Perju, în scurt timp vor avea loc mai multe întrevederi cu responsabilii care ar putea soluţiona problema agricultorilor.
 
„Ne vom gândi, este vorba de o compensaţie sau vedem alte măsuri care bine să nu influenţeze şi activitatea altor agenţi economici. Trebuie să ne întâlnim şi cu alte instituţii să vedem cele mai bune soluţii pentru că e ramură de bază a economii naţionale şi e ceea ce ne doare şi pe noi în primul rând”, a declarat Ion Perju.
 
Scumpirile la pompă au fost afişate acum o săptămână. Preţul unui litru de motorină a crescut cu 4%, de la 16,40 lei la 17,05 lei.
 
 
Similare
RECOMANDĂRI